Interneta veikala uzturēšana var būt sarežģīts uzdevums, jo īpaši, ja gaidītais rezultāts nepiepildās vai nenotiek tik drīz kā cerēts. Ko iesākt, lai tomēr palielinātu sava interneta veikala apgrozījumu, netērējot lielu naudu maksas reklāmās vai mārketinga kampaņās? Zemāk būs minētas dažas praktiskas un lētas stratēģijas, kas palīdzēs uzlabot pārdošanas apjomu un veicinās Tava veikala atpazīstamību tiešsaistē. 


1. Optimizē savu mājas lapu un produktu lapas ar SEO

SEO (search engine optimization) mājas lapas optimizācija ir spēcīgs instruments, lai palielinātu savas mājas lapas satiksmi, netērējot naudu google reklāmās. Lūk, kā sākt:

  • Izmanto savai nozarei piemērotus virsrakstus un atslēgvārdus: pārliecinies, ka katrai produkta lapai ir skaidrs, aprakstošs virsraksts, kurā ir ietverti atbilstoši atslēgvārdi. Padomā par to, kā klients varētu meklēt tādus produktus kā Tavējos un tad izmanto šos vārdus produktu nosaukumus un aprakstos.
  • Raksti unikālus un saistošus produktu aprakstus: izvairies no ražotāju vispārīgo produkta aprakstu izmantošanas. Tā vietā izcel sava produkta priekšrocības un īpašības. Tas var palīdzēt Taviem produktiem parādīties augstākos google meklēšanas rezultātos un vairāk uzrunāt potenciālos klientus.
  • Optimizē attēlus: izmanto augstas kvalitātes attēlus un katram attēlam pievieno aprakstošu alt tekstu. Daudzi interneta veikali šo soli izlaiž, taču tas var drastiski uzlabot Tava interneta veikala produktu redzamību google attēlu meklēšanas rezultātos.


2. Veicini klientu atsauksmes un ieteikumus

Joprojām viens no spēcīgākajiem mārketinga rīkiem ir produktu vai pakalpojumu ieteikšana “no mutes mutē”.

  • Jautā pēc atsauksmēm: aicini savus klientus atstāt pozitīvas atsauksmes Tavā mājas lapā vai trešās puses platformās, kā piemēram, Google vai Yelp. Lai motivētu klientus piedāvā atlaides vai bezmaksas dāvanas.
  • Izveido partneru (affiliate) programmu: piedāvā atlaides vai nelielas dāvanas klientiem, kas Tavu interneta veikalu iesaka draugiem, ģimenes locekļiem un paziņām. Tas ir rentabls veids, kā piesaistīt jaunus klientus, kuri jau ir nedaudz ieinteresēti Tavos produktos.


3. Izmanto e-pastu mārketingu

E-pastu mārketings ir viens no efektīgākajiem veidiem, kā uzturēt kontaktu ar saviem klientiem, kas bieži vien ir bez maksas vai ar ļoti zemām izmaksām, atkarībā no platformas, kuru Tu izmanto.

  • Izveido e-pastu sarakstu: pievieno savai mājas lapai vienkāršu reģistrēšanās formu, lai apkopotu e-pastus no apmeklētājiem. Lai veicinātu šo reģistrēšanos, piedāvā, piemēram, atlaidi pirmajam pirkumam.
  • Sūti regulāras jaunumu vēstules: regulāri sūti jaunumus, lai iesaistītu savu auditoriju. Paziņo par dažādiem jaunumiem, akcijām un saturu, lai atgādinātu par savu zīmolu un produktiem.


4. Padari savu mājas lapu draudzīgu lietotājiem

Padari saviem klientiem viņu iepirkšanās ceļu vienkāršu un gludu.

  • Uzlabo mājas lapas ātrumu: lēna mājas lapa var atbaidīt potenciālos klientus. Izmanto bezmaksas rīkus, kā piemēram, Google PageSpeed Insights, lai noteiktu un novērstu ātrdarbības problēmas.
  • Vienkāršo navigāciju: pārliecinies, ka Tavas lapas apmeklētājiem ir viegli atrast meklēto. Sakārto savus produktus pārskatāmās kategorijās, integrē meklēšanas joslu, lai samazinātu pamesto grozu gadījumu skaitu.
  • Padari mājas lapu draudzīgu mobilajām ierīcēm: liela daļa iepirkšanās tiešsaistē notiek, izmantojot mobilās ierīces, tāpēc pārliecinies, ka Tavs interneta veikals ir ar responsīvu dizainu, kas pielāgojas mobilajām ierīcēm.


5. Izmanto dažādas preču datu padeves paplašinājumus

Savu preču ielāde citos interneta veikalos, var drastiski uzlabot Tava interneta veikala mājas lapas apmeklētību un pirkumu skaitu. Mūsu mājas lapā, spraudņu veikalā, ir pieejami dažādi datu padeves paplašinājumi interneta veikaliem.


6. Izmanto bezmaksas online rīkus un resursus

Tiešsaistē ir pieejami daudzi bezmaksas rīki, kas var palīdzēt optimizēt Tavu interneta veikalu un mārketinga kampaņas:

  • Google Analytics: izproti savas mājas lapas satiksmi un no kurienes tā nāk. Tas var palīdzēt noteikt kādas stratēģijas strādā un kur ir nepieciešami uzlabojumi.
  • Canva: izmanto šo profesionālo bezmaksas rīku, lai radītu skaistus un profesionālus vizuālos materiālus saviem sociālajiem tīklus un mājas lapai, netērējot līdzekļus dizaineriem.
  • Ahrefs: uzlabo savas mājas lapas SEO un saņem regulārus ieteikumus, lai novērstu Tava interneta veikala tehniskās kļūmes. Tos Tu vari nodot savam programmētājam vai izlabot pats.


Ievērojot šos vienkāršos soļus, Tu varēsi pakāpeniski palielināt sava interneta veikala apgrozījumu un veicināt tā atpazīstamību tiešsaistē. Gadījumā, ja netiec galā paša spēkiem, tad sazinies ar mums un mēs Tev palīdzēsim. 


Mūsu pakalpojumu klāstā ir WordPress mājas lapu izstrāde, interneta veikalu izveide, mājas lapas uzturēšana, mājas lapas tehniskais atbalsts, OpenCart paplašinājumu veikals un to izstrāde, un citi pakalpojumi.