Vai esi kādreiz iedomājies par sava interneta veikala izveidi? Ja jā, tad šis raksts būs domāts tieši Tev! 


“Interneta veikals ir vieta, kur Tu vari klientiem pārdot savus pakalpojumus un preces tiešsaistē, ērtā un vienkāršā veidā.” 


Interneta veikalu nepieciešamība pēdējo gadu laikā ir dramatiski pieaugusi, un aizvien vairāk cilvēku izvēlas iepirkties tieši tiešsaistē, sev ērtā laikā un vietā, tādējādi aiztaupot sev krietni daudz laika (un naudas). 


Vispirms izvēlies kādas preces tieši vēlies tirgot un kādā nozarē, pēc tam izvēlies piemērotu sava zīmola nosaukumu, un uz tā vārda reģistrē savu domēnu.


Lai varētu sākt tirgot savas preces vai pakalpojumus tiešsaistē, Tev ir jāizvēlas kādu no e-komercijas platformām, ko Tu gribēsi izmantot, populārākās ir WooCommerce, OpenCart (mēs esam vienīgie Latvijā, kas piedāvā latviešu valodas pakotni jaunākajām OpenCart versijām - sākot ar 3 versiju), Shopify, 3dCart, Magento, Zyro un BigCommerce, bet tās nav vienīgās.


Kad esi izvēlējies savu e-komercijas platformu, tā ir jākonfigurē un jāpielāgo tieši Tavam zīmolam, jāsamaina krāsas, fonti, attēli, izkārtojums, jāpievieno preces/produkti, jāizvēlas maksāšanas un piegādes veids, utt.. Šis process ir diezgan laikietilpīgs. Ja tas Tev šķiet par sarežģītu vai tam vienkārši neatliek laika, tad šo kāds var izdarīt Tavā vietā! Mēs arī piedāvājam veikt šāda veida pakalpojumu


Ja Tu izvēlies, ka kāds šo procesu izdara Tavā lietā, tad ir vērts atcerēties, ka vislielākā aizķeršanās ir tieši pēdējā interneta veikala izstrādes posmā, jo tad jau var redzēt kopainu, kas var arī nepatikt, tad atkal ir kaut kas jāmaina. Tas var aizņemt pat nedēļas, tāpēc ar šo ir laicīgi jārēķinās (vai jābūt ļoti skaidrai vīzijai jau pašā sākumā, kā Tu redzi savu interneta veikalu).



Kad veikals ir kārtībā, tad tālākais posms ir sava veikala un produktu reklamēšana. Tu vari izmantot sociālos tīklus, maksas reklāmas internetā un drukātajos medijus. Taču, ja Tev šim ir ierobežots budžets, tad vislabāk ir izmantot sociālos tīklus, jo tie ir bezmaksas. To var jau sākt darīt pirms tas (interneta veikals) ir pavisam kārtībā, lai jau laikus sagatavotu savu publiku uz šo jaunumu, un pirmā veikala palaišanas diena noritētu veiksmīgi (ar daudziem pirkumiem).

Abonē mūsu jaunumus un uzzini par jaunākajiem piedāvājumiem un bloga ierakstiem pirmais!